Deleanu
Membri   »   Parteneri
Vasile Deleanu

Partener Fondator

vasile.deleanu@deleanu.ro

Dl. avocat Deleanu Vasile a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1972. A urmat cursurile postuniversitare de Drept al Comerţului Internaţional (1977 – 1978), precum şi cursuri post-universitare de limba engleză în cadrul Universităţii Bucureşti; a dobândit competenţe de expert PHARE pentru programele de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi de evaluare a patrimoniului societăţilor comerciale la Agenţia Naţională de Privatizare, specializarea drept comercial şi fiscal.

Este avocat în cadrul Baroului Bucureşti din 1995, membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România din 1999, este membru al  INSOL EUROPE – Organizaţia europeană de insolvenţă, membru consultant al Camerei de Comerţ Franceze din România şi al Camerei de Comerţ Româno-Americane din România.

A fost ales membru în Comitetul de Conducere al UNPIR în 2004, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Dl. Avocat Vasile Deleanu deţine calitatea de arbitru al Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, precum şi pe aceea de arbitru al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu.

In aprilie 2013, Dl. Avocat Deleanu a publicat la Ed. Coresi cartea "Insolventa - Realocarea Resurselor". Lucrarea, ce se adreseaza profesionistilor (teoreticieni si practicieni deopotriva), abordeaza principalele institutii ale dreptului care fundamenteaza procedura insolventei, vazute ca un mecanism esential de realocare a resurselor unei economii.