Deleanu

News Events Publication

Discursul lui Lawrence Garfield

01/01/2000

Discursul lui Lawrence Garfield - "lichidatorul"- in fata acționarilor New England Wire & Cable Co. (Un practician in insolventa, american)

"Amin. Și amin. Și amin. Trebuie să mă iertați. Nu sunt familiarizat cu obiceiul local. De unde vin, spui mereu „Amin” după ce asculti o rugăciune. Pentru că asta este ce tocmai ati ascultat - o rugăciune. De unde vin, aceasta rugăciune specială se numește „Rugăciunea pentru morți”. Tocmai ati ascultat rugăciunea pentru morți, dragii mei colegii acționari și nu ati spus: „Amin”.

Această companie este moartă. Nu am ucis-o eu. Nu mă învinovățiti pe mine. Era moarta când am ajuns aici. Este prea târziu pentru rugăciuni. Chiar dacă rugăciunile ar fi fost ascultate și un miracol s-ar fi produs, si yenul ar făcut asta , si dolarul ar fi făcut pe cealalta si infrastructura ar fi făcut celălalt lucru, am fi totuși morți.
Știti de ce? Fibre optice. Noi tehnologii. Învechire. Suntem morți deja. Nu suntem doar ruinati. Si stiti care este cea mai sigură cale de a merge spre faliment ?
Sa continuati sa luati o parte din ce în ce mai mare, dintr-o piata ce se micsoreaza. Suntem pe tobogan. Incet dar sigur.

Știti, la un moment dat trebuiau să fi existat zeci de companii care se confruntau cu greutati. Pot sa pun pariu că ultima companie din piata a fost acea care a făcut cea mai bună bătălie pe care ati văzut-o vreodată. Acum, cum v-ar fi plăcut să fii acționar în compania respectivă?
Ati investit într-o afacere și această afacere este moartă.
Să avem inteligența, să avem decența de a semna certificatul de deces, de a incasa asigurarea și de a investi ceva in viitor.
„Ah, dar nu putem”, spune rugaciunea . "Nu putem, pentru că avem o responsabilitate, responsabilitate față de angajații noștri, față de comunitatea noastră. Ce se va întâmpla cu ei?"
Am trei cuvinte pentru asta: Cui îi pasă? Grija fata de ei? De ce?
Lor nu le pasă de tine. Te-au supt de te-au uscat. Nu aveți nicio responsabilitate față de ei. În ultimii zece ani, această companie a insangerat banii vostrii. Această comunitate a spus vreodată : „Știm că vremurile sunt grele. Vom reduce impozitele, vom reduce pretul la apa și canalizare”. Verificați: plătiți de două ori mai mult fata de acum zece ani. Și angajații noștri devotați, care nu au primit nicio bonificatie în ultimii trei ani si inca muncesc de două ori mai mult decât acum zece ani; și patrimoniul nostru - o șesime din ce a fost acum zece ani.

Cui ii pasa? Va spun eu: Mie. Eu nu sunt cel mai bun prieten al vostru. Sunt unicul prieten al vostru. Nu produc nimic? Va fac voua bani. Și, ca să nu uitam, acesta este singurul motiv pentru care multi dintre voi ati devenit actionari in primul rand. Vreti să faceti bani! Nu trebuie sa va intereseze daca produc sârmă și cablu, pui prăjit sau cresc mandarine! Vreti să faceti bani! Sunt singurul prieten pe care îl aveti. Va fac voua bani.

Luati banii. Investiti-i în altă parte. Poate, poate veti fi norocosi și ii veti folosi eficient. Și dacă este, veți mai crea noi locuri de muncă și veți oferi un serviciu pentru economie și, Doamne fereste, chiar veți face câțiva dolari pentru voi.
Și dacă cineva întreabă, spuneți-i că ia-ti primit de la fabrica. Și, apropo, ma multumeste că sunt numit „Larry lichidatorul”. Știti de ce, colegi acționari? Pentru că la înmormântarea mea, veti pleca cu un zâmbet pe față și câțiva dolari în buzunar. Acum, asta este o înmormântare pe care merită să o ai !
"

https://www.youtube.com/watch?v=62kxPyNZF3Q&fbclid=IwAR2tRx3Xh1Fr5foJ5qvYy2wDT1iEpDDR_Us5x6HDJWHdgXN-Wq1Hj2lky2E